user_mobilelogo

De grote uitdaging bij een passiefhuis zit in het luchtdicht en koudebrugvrij krijgen van de woning. Daarom is het van uiterst belang dat er een goede samenwerking is tussen de architect, installateurs en aannemers. Zowel in de ontwerpfase als in de uitvoering moet er enorm veel aandacht worden besteed aan de details, zoals de aansluiting tussen het dak en de muur en de aanlsuiting van de muur met deur- en raamkozijnen.

Om aan de strenge eisen van een passiefwoning te voldoen, mag onder meer niet meer energie verbruikt worden dan 15 kWh/m². Dit zou dus betekenen dat je een huis van 100m² kan verwarmen met een haardroger... Andere belangrijke aspecten zijn de (actieve) ventilatie met warmte recuperatie en voorkomen van oververhitting in de zomer.

 

Voorbeeld passief woning

 

 

Energie besparende maatregelen

Wist u dat u door uw dak te isoleren op korte termijn veel kan uitsparen op uw energiefactuur? Bovendien zijn er heel wat premies voorzien voor deze energie besparende maatregel !

Uw vakman

Een dak laten herstellen is vakwerk. Een dakwerker kent de knepen van het vak en de bijhorende gevaren en risico's. Voorkom ongevallen en kruip dus niet zelf onbezonnen op uw dak voor herstellingen die uw vakman in no time kan herstellen!